Transportbedrijf

Transport en logistiek is vandaag meer dan goederen van A naar B vervoeren. Klanten verwachten inzicht in het complete verloop van de zending op elk moment. Helaas is het onvermijdelijk dat een logistiek dienstverlener zowel van klanten als leveranciers vaak ongestructureerde data krijgt en in diverse formaten. Die ook nog eens via verschillende kanalen aangeleverd wordt, zoals mail, website, Word, Excel of via een FTP server.

logistiek-zw
De data ontvangen, verzenden en verdelen via ‘Copy & Paste’ om het vervolgens handmatig om te zetten naar het juiste formaat zoals Excel of HTML heeft diverse nadelen. Het is erg tijdrovend en er kan niet snel genoeg geschakeld worden (wat natuurlijjk heel belangrijk is in de logistiek). Verder is er grote kans op fouten en de datastromen kunnen niet getraceerd worden.
De verschillende dataformaten kunnen met SoftwareConnector geconverteerd worden naar de standaarden die het transportbedrijf hanteert. Het is mogelijk om de data op verschillende manieren te verwerken. De voordelen hiervan zijn dat integratie snel kan gebeuren, de organisatie snel kan schakelen op wensen van klanten (wat heel belangrijk is in de logistiek), er is minder kans op fouten, datastromen worden automatisch afgehandeld, er is minder manueel werk en de data is goed traceerbaar.
Ongestructureerde data aangeleverd in verschillende formaten wordt nu op een geavanceerde en overzichtelijke wijze in onze systemen verwerkt. Deze data kunnen we daarna weer delen met andere systemen en met partners. Hierdoor besparen we aanzienlijk op handmatige werkzaamheden.
Manager, transportbedrijf

Ontdek onze
andere cases

Ontdek onze andere cases