Professionele groothandel

Een professionele groothandel koopt een divers assortiment in of vervaardigt dit zelf. Vaak op verschillende locaties in de hele wereld. Of het nu gaat over tuincentra, groothandelaren, technische specialisten of winkelketens en bouwmarkten: deze producten moeten snel en veilig tot bij de klanten raken. Die ze op hun beurt aan de consument verkopen. De kwaliteit van productdata is van groot belang voor communicatie in de gehele keten en voor het voeden van andere interne systemen zoals schappenplan software, catalogussysteem, WMS en ERP.

wholesale-zw
Om de productdata goed te structureren, te onderhouden en te integreren kies je er best voor om een ‘Product Information Management’-system of PIM te implementeren. Hierdoor is het mogelijk om de beschikbaarheid van productdata te versnellen, losse en snel verouderde Excelsheets te skippen en de efficiëntie in het beheer van productdata te vergroten. Maar dit PIM-systeem moet ook als centrale hub fungeren om de verschillende interne systemen, ERP, marktportalen en online platformen te voeden. En daarvoor is een op maat gemaakte data-integratie nodig.
SoftwareConnector maakt de meest complexe integraties vanuit een PIM-systeem mogelijk. Volledigheid en het juist aanleveren van de productdata is cruciaal en noodzakelijk om een nieuw product met de juiste financiële, logistieke en commerciële kenmerken vast te leggen, op dezelfde manier als de inrichting van het ERP. Eventuele fouten worden doorgegeven via e-mail aan de verantwoordelijke databeheerder. Bovendien wordt er periodiek gecontroleerd of de data in beide systemen gelijk is om de beste kwaliteit te garanderen.
Om als groothandel onderscheidend te zijn en blijven in een leveringsketen, moet je steeds sneller en dynamischer worden. Bovendien zijn betrouwbaarheid en kwaliteit doorslaggevende waarden. Deze slimme data-integraties spelen hier perfect op in.
Manager groothandel

Ontdek onze
andere cases

Ontdek onze andere cases